Deposito sparen en de betekenis ervan

Sparen door middel van een deposito is een bijzondere manier van sparen. Er wordt namelijk al van tevoren afgesproken hoe lang het geld op de deposito rekening zal blijven staan. Vanwege de zekere factor die deposito sparen met zich mee brengt kunnen er hoge rentes worden gegeven voor deze manier van sparen.

In een extreem geval kunt u er zelfs voor kiezen uw geld voor 20 jaar weg te zetten. Waarschijnlijk zullen niet veel mensen dit doen, maar er zijn banken die deze mogelijkheid wel aanbieden. Normaal gezien zult u de mogelijkheid krijgen om uw geld voor een maximum van 10 jaar op een deposito rekening te zetten.

Meestal geldt dat u minimaal voor een jaar moet kiezen voordat er sprake is van deposito sparen en dus ook van de hoge deposito rente. MoneYou is hier echter de uitzondering op de regel, want bij MoneYou krijgt u de gelegenheid om geld op een deposito rekening te storten voor een periode van een half jaar. Zo zijn er dus ook voor mensen die hun geld maar voor korte tijd kunnen missen mogelijkheden.

Denk goed na voor u begint met deposito sparen

Er zitten maar weinig risico’s aan deposito sparen, maar wat u natuurlijk zeker moet weten is dat u het geld dat u op de spaarrekening zet in die bepaalde periode niet nodig zult hebben. De mogelijkheden om er tussentijds aan te komen zijn er wel, maar dit gaat vaak wel gepaard met een soort van boete. De boete kan behoorlijk oplopen en dat zou eigenlijk betekenen dat u voor niet met deposito sparen bent begonnen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het u geld gaat kosten, maar juist extra geld gaat opleveren.

Next post: