Depositogarantiestelling

De depositogarantiestelling is zeer belangrijk en interessant om op te letten als u besluit om te gaan deposito sparen. Wat de depositogarantiestelling voor nut heeft is dat het u als consument een bepaalde zekerheid geeft indien een bank in de problemen komt in de tijd dat uw geld nog beheert wordt door deze bank.

Het kan natuurlijk gebeuren dat een bank failliet gaat. We herinneren ons allemaal de DSB Bank die vrij onverwachts ineens failliet werd verklaard. Maar wat gebeurt er dan met al dat geld van consumenten dat bij de bank was ondergebracht?

Als een bank is aangesloten bij de depositogarantiestelling heeft u altijd de zekerheid dat u tot €100.000,- terug krijgt. Dit is dus zeer gunstig om te weten en ook om rekening mee te houden als u een bank kiest waarbij u een deposito spaarrekening wilt openen. U hoeft er natuurlijk geen rekening mee te houden, maar er bestaat altijd een kans dat een bank over de kop gaat. Hier hoeft nog helemaal geen aanleiding voor te zijn op het moment dat u uw geld stort op de spaarrekening.

Wat als ik meer dan €100.000,- wil sparen?

Als u meer dan €100.000,- wilt sparen is dat natuurlijk geen probleem. Wat u dan het beste kunt doen in onze optiek is dat u het geld spreidt over verschillende banken en telkens niet meer dan €100.000,- per bank spaart. Als de banken dan aangesloten zijn bij de depositogarantiestelling hoeft u zich nooit zorgen te maken over uw geld en zult u altijd de zekerheid hebben uw geld te behouden indien een bank toch failliet mocht gaan. De garantie geldt namelijk per bank. Per bank kunt u dus €100.000,- terug krijgen.

Previous post:

Next post: