Past deposito sparen bij u?

Deposito sparen past in principe bij iedereen. De vraag is meer of deposito sparen past bij uw budget. Het is niet niks om een bepaalde geldbedrag voor een langere tijd weg te zetten middels een spaardeposito zonder erbij te kunnen in tijden dat dit misschien wel nodig zou zijn.

Daarnaast kunt u zich afvragen in hoeverre een deposito spaarrekening voor u nuttig is. Alhoewel de deposito rente wel een stukje hoger ligt dan die van een normale spaarrekening zal het effect natuurlijk niet zo groot zijn als u slechts het minimale bedrag van (meestal) 1000 euro zult storten.

Het verschil met de rente van een normale spaarrekening en die van de deposito spaarrekening zal pas echt goed merkbaar zijn als het om wat hogere bedragen gaat. Dit betekent echter dat u niet van de deposito rente zou moeten profiteren als u een kleiner geldbedrag wilt sparen, dit is natuurlijk nog steeds rendabel, alleen zal het effect minder zijn dan bij een groter geldbedrag.

Logisch natuurlijk, maar we willen hiermee alleen maar aangeven dat wanneer u slechts 1000 euro gaat sparen via een deposito u op jaarbasis hooguit een paar tientjes meer rente krijgt dan op een normale spaarrekening. Dit in verhouding met het feit dat u niet aan uw geld kunt komen is het misschien in dit geval toch niet zo gunstig.

Previous post: