Verschil tussen de banken

Zoals u ziet steekt er één bank met kop en schouders bovenuit wat betreft de hoogte van de deposito rente en dat is BigBank. Het is natuurlijk een groot voordeel om te sparen tegen een hoge rente zoals deze bij BigBank wordt aangeboden. Het grote nadeel van BigBank daarentegen is wel dat dat ze niet zijn aangesloten bij de depositogarantiestelling.

Het risico wat u hiermee dus loopt is dat u naar uw geld kunt fluiten als de bank een faillissement doormaakt. BigBank kan ook niet zijn aangesloten bij de depositogarantiestelling, want het is geen Nederlandse bank. BigBank is namelijk een Estse bank.

Dat is dus wel een klein risico wat u loopt. Als u bij uzelf denkt dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen met het failliet gaan van de bank heeft u waarschijnlijk gelijk, maar helemaal zeker weten doet u het niet. Als u wilt gaan voor zekerheid én een hoge rente kunt u daarom beter kiezen voor de spaarrekening van Centraal Beheer. Vooral op de korte termijn zijn de verschillen met BigBank aanzienlijk (tot wel 0,5%), maar naarmate u kiest voor een langere periode om uw geld vast te zetten op een deposito rekening zal het verschil teruglopen tot een maximum van 0,2% rente.

Als u wilt sparen voor een periode van slechts 1 jaar én u wilt dat de bank bij de depositogarantiestelling is aangesloten kunt u waarschijnlijk het beste kiezen voor MoneYou. Zij bieden u voor een periode van 1 jaar een deposito rente aan van 2,5%. Gek genoeg bieden ze voor een periode van 2 jaar een deposito rente aan van een schamele 2,0%. U kunt in dat geval dus beter ervoor kiezen om voor 1 jaar uw geld op een deposito rekening te storten en zodra het jaar voorbij is opnieuw een deposito rekening voor een jaar te openen.

Previous post:

Next post: